KİMLİĞİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

 KİMLİĞİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Eğitim Sen İnegöl Şubesi üyesi Zeynep Akkaynak, Emeğimize, bedenimize, kimliğimize sahip çıkmak için 8 Mart'ta mücadele etmeye devam ediyoruz” dedi.

Eğitim Sen İnegöl Şubesi, dün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Hikmet Şahin Kültürpark’ı içerisinde bulunan Safari Restoran’da kadınlara yönelik olarak bir kahvaltı programı tertip etti.

“KADINLARI MÜCADELEYE ÇAĞIRIYORUZ”

Programda bir konuşma yapan Eğitim Sen üyesi Zeynep Akkaynak, “Özellikle din, dil, ırk ve ideoloji ayrımı gözetmeksizin bütün eşitlikçi, mücadeleci, özgürlükçü kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günün kutluyoruz. 8 Mart hem erkek egemen şiddet sarmalına karşı yükselen isyan hem de kadın özgürlükçü mücadelenin coğrafyamızda yarattığı değişimle kutlanacak. Bu yıl Özgecan için yapılan eylemlerde ‘Yasta Değil İsyandayız’ diyen kadınlar; Rojava’da barış, adalet, özgürlük ve eşitlik için savaşan kadınlarla aynı halaya katılacak, aynı türküyü söyleyecek, aynı alanları dolduracak. Ailede, sokakta, işyerinde, okulda erkek egemen sisteme karşı mücadelemiz devam ediyor. Kadınlar olarak bu sene de taleplerimizi kolumuza takıp, özgürlüğün yolundan yürüyoruz. Bizi paketler ile esnek ve güvencesiz çalışmaya mahkûm etmek isteyen, sokakları yasaklayıp bizi eve hapsetmek isteyen, ne giyeceğimizden kaç çocuk doğuracağımıza kadar bedenimiz üzerinde tahakküm kurmaya çalışan, kadın katliamlarını meşrulaştırıp tacizci ve tecavüzcüleri koruyan erkek egemen sisteme karşı kadınların türkülerini söylüyor, özgürlük halaylarımızı çekiyoruz. Emeğimize, bedenimize, kimliğimize sahip çıkmak için 8 Mart’ta mücadele etmeye devam ediyoruz. 8 Mart’ın tatil edilmesi için, kadını aile içerisinde tanımlayan değil, kadını birey olarak kabul eden, kadın özgürlükçü düzenlemeler için, tam zamanlı, kadrolu ve eşit haklarla çalışmak için, doğum izni değil ebeveyn izni için, 7/24 açık, kamusal, ücretsiz, erişilebilir, anadilinde kreşler için, şiddetin her türüne karşı İstanbul Sözleşmesi’nin gereklerinin yerine getirilmesi için, eşitlikçi, demokratik, özgürlükçü ve parasız, bilimsel, laik, anadilinde eğitim için, sokaklarda katledilmemize neden olacak İç Güvenlik Paketi’ne karşı ses çıkarmak için, savaşa karşı barışı savunmak için, 8 Mart’ta sokakları kadın rengine boyamak, taleplerimizi birlikte, daha güçlü haykırmak için tüm kadınları alanlara birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz” dedi.

Akkaynak’ın konuşmasının ardından mikrofonu eline alan CHP Kadın Kolları’ndan Emel Altun, Nazım Hikmet’in “Kadın” adlı şiiri okudu.

Program kahvaltı ile devam etti.

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54